Skaldjurspaj
Pajdeg
2 ½ dl mjöl
100 g margarin
2 msk vatten
Blanda samman ingredienserna till en deg och låt den sedan stå kallt en stund.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda degen på 200°C i cirka 15minuter.
Fyllning
300 g räkor (kan även blanda i krabbpinnar, musslor och kräftstjärtar om så vill)
2 st ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
½ dl finhackad dill
½ krm cayennepeppar
½ tsk salt
1 dl riven lagrad ost
Häll räkorna på pejdegen.
Vispa ihopp ägg, mjölk, grädde, dill, cayennepeppar och salt i en skål. Häll sedan såsen över pajdegen och räkorna. Strö sedan på ost och ställ in i ugnen på 200°C i 35-30minuter.
2 ½ dl mjöl
100 g margarin
2 msk vatten
Blanda samman ingredienserna till en deg och låt den sedan stå kallt en stund.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda degen på 200°C i cirka 15minuter.
Fyllning
300 g räkor (kan även blanda i krabbpinnar, musslor och kräftstjärtar om så vill)
2 st ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
½ dl finhackad dill
½ krm cayennepeppar
½ tsk salt
1 dl riven lagrad ost
Häll räkorna på pejdegen.
Vispa ihopp ägg, mjölk, grädde, dill, cayennepeppar och salt i en skål. Häll sedan såsen över pajdegen och räkorna. Strö sedan på ost och ställ in i ugnen på 200°C i 35-30minuter.

2011-11-04 Klockan 16:42:41
Permalink
Övrigt
Kommentarer (0)
Trackbacks ()
Tacopaj
Pajdeg
4 dl mjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1 ½ dl mjölk
Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsätt sedan margarinet och mjölken. (Detta kan gärna köras i matbredare).
Tryck ut degen i en ugnssäker form och förgrädda i ugnen på 250°C i 10minuter.
Fyllning
500 g köttfärs
1 paket taco mix
½-1 dl vatten
Brynköttfärsen, blanda sedan i vatten och taco mixen.
Låt puttra i cirka 10minuter och häll sedan över köttfärsen på pajdegen.
Sås
4 st hackade tomater
½ burk grön chili
2 dl creme fraiche
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
Blanda samman alla ingredienser och häll sedan såsen över köttfärsen.
Ställ in i ugnen på cirka 200°C och grädda i 10-15 minuter tills den fått en fin färg.
2011-11-04 Klockan 16:32:49
Permalink
Övrigt
Kommentarer (0)
Trackbacks ()