Skaldjurspaj
2011-11-04 Klockan 16:42:41
Pajdeg
2 ½ dl mjöl
100 g margarin
2 msk vatten
Blanda samman ingredienserna till en deg och låt den sedan stå kallt en stund.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda degen på 200°C i cirka 15minuter.
Fyllning
300 g räkor (kan även blanda i krabbpinnar, musslor och kräftstjärtar om så vill)
2 st ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
½ dl finhackad dill
½ krm cayennepeppar
½ tsk salt
1 dl riven lagrad ost
Häll räkorna på pejdegen.
Vispa ihopp ägg, mjölk, grädde, dill, cayennepeppar och salt i en skål. Häll sedan såsen över pajdegen och räkorna. Strö sedan på ost och ställ in i ugnen på 200°C i 35-30minuter.
2 ½ dl mjöl
100 g margarin
2 msk vatten
Blanda samman ingredienserna till en deg och låt den sedan stå kallt en stund.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda degen på 200°C i cirka 15minuter.
Fyllning
300 g räkor (kan även blanda i krabbpinnar, musslor och kräftstjärtar om så vill)
2 st ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
½ dl finhackad dill
½ krm cayennepeppar
½ tsk salt
1 dl riven lagrad ost
Häll räkorna på pejdegen.
Vispa ihopp ägg, mjölk, grädde, dill, cayennepeppar och salt i en skål. Häll sedan såsen över pajdegen och räkorna. Strö sedan på ost och ställ in i ugnen på 200°C i 35-30minuter.

Kommentarer
Trackback