Bullar

2011-10-31 Klockan 21:38:40
Bulldeg
50 g jäst
125 g smör
5 dl mjölk (3%)
½ tsk salt
1 dl strösocker
14-15 dl vetemjöl

Fyllning
mjukt margarin
socker
kanel, vaniljsocker eller kardemumma

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt salt och socker och nästan allt mjöl men spar lite till utbakningen. Arbeta degen smidig, helst i bakmaskin, tills den får en blank yta. Låt degen jäsa under bakduk cirka 30 min. Tag upp degen och lägg den på ett mjölat underlag och knåda den smidig. Dela upp degen i 2 delar och kavla ut ena delen. Bred på fyllningen. Jag brukar vispa ihop fyllningen med elvisp innnan och "överdosera" med fyllning, eftersom att jag tycker att bullarna blir godare och inte lika torra då. Rulla ihop till en rulle och skär i ungefär 24 delar. Gör likadant med andra delen. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225°C i 6-9 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0