Fillimpa

2012-01-17 Klockan 14:39:56

5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2½ dl rågkross
1 dl vetekli
½ dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 dl solrosstjärnor (valfritt)
1 dl russin (valfritt)
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

Smöra och bröa två stycken 1½ liters avlånga brödformar. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna noga.
Tillsätt sedan filmjölken och sirapen och blanda väl tills det blir en lös, klibbig smet. Fördela sedan smeten jämt i formarna och grädda i nedre delen av ugnen på 175°C i cirka 2 timmar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0