Fläskfilé med gorgonzolasås och gratinerat potatismos

2012-01-22 Klockan 12:00:43
För 6 portioner:

8-900g fläskfilé
salt och peppar

Potatismos:
ca 15 st potatisar (beroende på storlek)
2 äggulor
ca 1dl mjölk (tillsätt mer om så behövs)
50g smör
salt och peppar

Sås:
1 liten gul lök, hackad
ca 125g gorgonzola
75g smör
2 tsk ljus dijonsenap
1 msk grädde

Sätt ugnen på 250-275°C. Skala sedan potatis och koka dem. Putsa fläskfilén, skär den i lagomt stora bitar och krydda med salt och peppar.
När potatisen kokat färdigt, häll av vattnet och gör sedan till mos med hjälp av en elvisp. Tillsätt äggulorna, mjölken och smöret. Krydda sedan med salt och peppar efter smak. 

Balnda lök, smulad gorgonzolaost och smör i en kastrull, värm upp sakta och rör om tills osten smälter. Tillsätt sedan dijonsenapen och runda av med grädden. Såsen ska inte koka, bara bli genomvarm.

Spritsa ut moset runt kanterna i en ungssäker form och gratinera högt i ugnen tills moset får en fin färg.
Stek köttet i en panna tillsammans med matfett. När sedan moset är kart, lägg upp köttet i mitten av formen och slå över såsen. 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0